Tort Raffaello

de cristina1985 in Torturi, 7 Mar 2015 | 6112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 250 g faina
  • 5 lg apa
  • 5 lg ulei
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lg-ta otet sau suc de lamaie
  • sare
  • coaja lamaie
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Sirop:
  • 1/2 cana (250 ml) zahar
  • 1 cana apa
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • Crema:
  • 2 pachete unt Napolact 65 % grasime
  • 150 g lapte praf
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g nuca de cocos
  • 200 ml frisca
  • Ornat:
  • fulgi de migdale sau migdale tocate ( se gasesc la Kaufland in pungi de 100g)
  • ornamente aurii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Raffaello:

Blat:Albusurile se bat spuma cu putina sare.Zaharul si apa se pun la fiert pana da in clocot si se topeste zaharul.Se toarna siropul fierbinte peste albusuri si se amesteca.Adaugi galbenusurile batute cu uleiul, amestecand continuu, dupa aceea praful de copt stins cu otet.La sfarsit se adauga faina cernuta si se amesteca de jos in sus cu o spatul.Se pun zaharul vanilinat, esenta de vanilie, si coaja de lamaie.

Se fac doua blaturi, pe rand  (eu le-am facut intr-o tava de tarta,cu diametrul de 26 cm ).Se tapeteaza cu hartie de copt , se unge cu ulei si se presara faina. Se toarna jumatate de cantitate si se da la cuptor 10 minute foc mare, apoi la foc mic.

Sirop: Se pune apa cu zaharul la fiert, pana se topeste zaharul si da in clocot.Cand s-a racit se adauga esenta si  zaharul vanilinat.

Crema: Untul moale il amesteci cu zaharul pudra, apoi adaugi lapte praf, frisca batuta si la safrsit, nuca de cocos.

Pe primul blat insiropat , se pune crema.Se aseaza al doilea blat, care vine insiropat si se pune restul de crema ( se pune si pe margine).Deasupra se aseaza ornamentele aurii , iar pe margine bucatile de miglale. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Raffaello cu zmeura